Van der Deijl Roses Blog


Dit wist je nog niet over rozen(blaadjes)

Dit wist je nog niet over rozen(blaadjes)

 In de bloemblaadjes van hondsrozen zit de stof tellimagrandin, die er voor zorgt dat je bij bacteriële infecties minder hoge antibioticagehaltes moet slikken. Bij sommige bacteriën die resistentie opbouwden tegen antibiotica, is ze zelf in staat om die resistentie te verminderen. [Bron: tuinadvies]

Op rozen zitten... Maar waarom?

Volgens onderzoekers komt de uitdrukking uit de Oudheid en de Middeleeuwen. Vloeren met rozenblaadjes om op te slapen waren toen een teken van rijkdom en luxe. Arme mensen lagen op stro en rijke mensen soms op een fijner bed van rozenblaadjes. 

Geluk
Een andere uitleg is dat pasgetrouwde stelletjes vroeger als symbool van geluk rozenblaadjes over zich heen gestrooid kregen. Ook de oud-Egyptische koningin Cleopatra zou tijdens een feestmaal de vloer hebben laten bedekken met rozenblaadjes.

 

Verminderen van stress 

Volgens verschillende studies [Hongratanaworakit, 2009 ENG en die van Conrad & Adams, 2012 ENG] verminderen rozen, en de geur van bepaalde rozen, direct stress, spanning, depressies en angststoornissen. Ons humeur krijgt een flinke boost door rozenaroma therapie. 

 

Dag bactieriën

Rozenblaadjes oliën hebben antimicrobiële voordelen. Men wreef er vroeger de huid mee in en doden werden ermee gebalsemd. Tegenwoordig wordt rozenwater of rozenolie nog steeds voor de huid gebruikt, maar ook voor ontstoken ogen (gemixt met een saline vloeistof ) en het koelen van een zere keel door te gorgelen met rozenwater. Best effectief, die blaadjes.

 

Hallo jeugdige 'look'

De meest favoriete bloem staat centraal in de huidverbeterende olie. 

Rozenolie voor het gezicht verzorgt, hydrateert, kalmeert en herstelt een onrustige huid. Niet alleen werkt rozenolie voor het gezicht intens hydraterend, ook kan het roodheid bij acne verminderen en onzuiverheden verminderen. De anti-inflammatoire bestanddelen in de rozenolie kalmeren en herstellen de huid, verminderen roodheid en zorgen voor een stralende glow. Ook vult de olie lijntjes op, boost het de collageenproductie en zorgt het voor een verbeterde cel-aanmaak dankzij vitamine A. Rozenolie is de ultieme olie voor een verfijnde, prachtige huid.

Rozenolie voor het lichaam doet wonderen voor de gevoelige huid. Heb je last van eczeem, psoriasis, jeuk of irritatie? Gebruik dan rozenolie voor het lichaam, vooral op de plekken die droog en ruw aanvoelen. De mineralen, vetzuren, antioxidanten en extracten herstellen, revitaliseren, verkwikken en hydrateren de huid. Gebruik daarom rozenolie om je huid te kalmeren en geniet van een stralende huidcomplexiteit.

 

Ook leuk om te weten...
In de vroege middeleeuwen werd in het Midden-Oosten ontdekt dat de geurstoffen ook via distillatie konden worden bemachtigd. Er werd toen al rozenolie en rozenwater naar Europa geëxporteerd. De meest beroemde roos voor die productie is Rosa × damascena ‘Trigintipetala’ die vooral in Bulgarije en Turkije om de bloemblaadjes wordt gekweekt. Om een idee te geven: uit ca. 8 miljoen rozenbloemen wordt ongeveer 1,5 liter pure rozenolie gewonnen.


Het laatste rozen nieuws in je inbox?

Wil je per e-mail op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen van Van der Deijl rozen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Typ bovenstaande code over.